Brigitta Pestoor

Werkwijze

Het uitwerken van Brigitta’s onderwerp begint met het zoeken naar een geschikte foto. Daarbij wordt erop gelet dat de foto één centraal onderwerp heeft, voldoende contrast heeft en scherp is. 

De gekozen foto wordt op de computer vereenvoudigd en van daaruit wordt op papier een lijntekening geconstrueerd. Deze tekening wordt ingescand om zo te kunnen experimenteren met de kleuren van het uiteindelijke werkstuk. De ene keer blijft de kleurcompositie dicht bij de oorspronkelijke foto. Een andere keer wijkt deze daar helemaal vanaf.

Eenmaal tevreden over de compositie en de kleuren begint Brigitta aan haar art quilt.  Eerst werkt zij het thema uit door middel van een applicatietechniek. De achtergrond wordt in deze fase weggelaten. Daar concentreert zij zich op als de applicatie klaar is. 

Na het voltooien van de toplaag, het bepalen van de achtergrondstof en het samenvoegen met vulling en onderlaag wordt het werkstuk doorgestikt met een free-motiontechniek. Eerst op hoofdlijnen en daarna de volgen details.

Werkbeschrijving Anemoon

Werkbeschrijving 'Uil'

Werktekening 'Schotse Hooglander'